Статті

Цікаво про серце (29)

Люди (4)

Благодійність (12)

Цитати про серце та життя (41)

Про портал, контакти (14)

ХАРЧУВАННЯ (25)

Проти домашнього насильства (1)

Екоторбинки (3)


Дельфини знижують рівень цукру в крові Вчені під час Американської конференції з розвитку науки в Сан Дієго довели, що дельфіни можуть регулювати рівень цукру в крові.
ЭКСКЛЮЗИВ. Георгий Монахов: Любовь - это самообман? Георгий Александрович Монахов - первый герой, интервью с которым мы опубликовали на портале HeArts.in.ua. Вдохновенный с прекрасным чувством юмора, Георгий Александрович щедро делится своим опытом, наблюдениями, талантом на своих мастер-классах, семинарах и в книге-бестселлере "Искусство быть преуспевающим". Больше узнать о нем, уникальном человеке, преподавателе-консультанте делового протокола, этикета, имиджа, авторе многих книг, можно на сайте www.monakhov.com.ua
«Карнавалія» Фонду «Мистецька Скарбниця»: танго, вальс, "Білий тигр", аукціон Фонд «Мистецька скарбниця» проводить 13  лютого четвертий щорічний доброчинний бал "Карнавалія", який відбудеться 13 лютого 2010 року в Колонній залі КМДА.
Тарас Шевченко. "Сон"(У всякого своя доля...")(1844) Раз добром нагріте серце
Вік не прохолоне!
ЭКСКЛЮЗИВ. Георгий Монахов. Путешествие на край света (Кейптаун) Накануне предполагаемого зимнего отпуска я рассматриваю карту мира в поисках теплого места на планете. Помня с детства наставления Корнея Чуковского: «Не ходите, дети, в Африку гулять» и не любя долгие дороги, я никогда не рисковал отправиться в Южную Африку. Но покидал я ЮАР, не увидев еще всего, что бы хотелось, но все же вдосталь напившись солнца, вкусного вина, нежного ветра с океана и счастливо отягощенный впечатлениями более глубокими, духовными, которыми одарила меня эта щедрая земля и ее люди.

Наши стереотипы: "болит сердце" Страх перед болью в области сердца, особое эмоциональное состояние, которое испытывает человек при наличии дискомфорта в грудной клетке - часто приводит к затруднению в диагностики этих заболеваний.
ЭКСКЛЮЗИВ. Георгий Монахов о злословии и сплетнях Когда мы говорим о других, в первую очередь, мы говорим о себе и своей воспитанности. Статья Георгия Монахова - это "витамин" для сердца в наши дни, когда так важные добрые мысли, добрые дела, добрые поступки.
Чому ми створили програму "Відкриті серця!" та портал www.hearts.in.ua? Нам відомі факти та актуальність теми серцево-судинного здоров'я. Ми знаємо, що можна зробити. У нас є успішний досвід інофрмаційно-просвітницьких програм загальнонаціонального масштабу. А Інтернет - енергоефективний канал для просвітництва та обміну.
Нам відомі факти та актуальність теми серцево-судинного здоров'я. Ми знаємо, що можна зробити. У нас є успішний досвід інформаційно-просвітницьких програм загальнонаціонального масштабу. Коли ми піклуємося про себе, ми піклуємся про довкілля, і навпаки, тому серце в нашому логотипі зелене. Як сказала Енді МакДауелл, "з усіма грошима світу, Вам не буде чого робити, якщо не буде, де жити - планети Земля".  Ми хочемо дати через Інтернет як енергоефективний канал інформацію для активного та щасливого довголіття.

Cпочатку у людини формується саме серце. Серце починається битися до того, як з'являється головний мозок.
З біологічної точки зору, серце – надзвичайний орган. Воно може самостійно пульсувати без зв’язку із мозком та робить 10 тисяч ударів на добу, тобто 40 млн ударів на рік.
Серце надсилає до головного мозку більше інформації, ніж отримує від нього.
За силою електромагнітного поля серце потужніше за головний мозок у 60 разів, на думку вчених Інститута Математики Серця (HeartMath Institute) .
В момент реакції на подразник (стресор) в організмі відбувається 1400 біохімічних процесів.
Фільм “Як працює серце" яскраво показує роботу серця.
Важливо усвідомлювати наслідки своєї емоційної (негативної) реакції та розплату, наприклад, у вигляді серцевого нападу.
В сучасному суспільстві необхідним для життя та успіху елементом культури є, на нашу думку, не лише освіта, знання етики, етикету, протоколу, а й здатність якомога менше відчувти негативні емоції, миттєво трансормувати їх у щось позитивне.

За оцінками ВОЗ, щороку році понад ніж 17,2 млн осіб померло від інфаркту чи інсульту. Серцево-судинні захворювання – найпоширеніша причина смертності і в Україні, і в світі, проте в українському суспільстві обізнаність щодо факторів ризику від них дуже низька, а смертність – дуже висока.
Щороку в Україні 6 з 10 смертей спричинені саме серцево-судинними захворюваннями.
Щороку в Україні від серцево-судинних захворювань помирає 160 тисяч осіб. Це більше ніж від сукупної кількості випадків смерті від всіх видів раку, туберкульозу, СНІДу.

Саме серцево-судинні захворювання – найпоширеніша причина смертності.Це проблема світова, важливо привернути увагу населення України до актуальності проблеми та висвітлювати цю тему у ЗМІ, оскільки в Україні:
– значно нижчий рівень обізнаності про фактори ризику і знання про те, що робити у випадку серцевих нападів,
– вищий рівень інвалідизації та смертності.

Смертність через серцево-судинні захворювання у працездатному віці 35-55 років у чоловіків в 3,6 разів вища.

Важливу роль в поліпшення ситуації відіграє профілактика.

Населення України:
•не перевіряє артеріальний тиск та навіть не знає показники свого артеріального тиску,
•не вживає вчасних заходів для нормалізації артеріального тиску і профілактики серцево-судинних захворювань в себе та членів родини, на робочих місцях, в трудових колективах.

Якщо звернутися до серцевини проблеми, то варто, на нашу думку розглядати природу стресу, як це повязано з психо-емоційним життям, як це впливає на анатомію та фізіологію. Тому що, якщо говорити лише про ліки та операції, то хвороба завжди буде “ініціатором”.

Контакти: Аліна Севастюк (+38067) 462 82 82, alina%sevastyuk#ukr%net (% означає крапку, #  означає @). Дякуємо за зацікавленість, увагу!

ЭКСКЛЮЗИВ. Иван Городецкий: Любовь, свадьба, "пара-праздник" Специально в канун Дня Святого Валентина корреспонденту www.hearts.in.ua удалось встретиться и пообщаться с человеком, чья профессия в буквальном смысле слова связана с тем, чтобы создавать и дарить людям Сказку. Он ее создает и в ней умудряется жить. Это талантливый актер, телеведущий, режиссер, и главное – один из наиболее востребованных ведущих свадебных банкетов в Украине - Иван Городецкий.
Павло Тичина. "Десь на дні мого серця..."(1914) Десь на дні мого серця
Заплела дивну казку любов.
Міжнародний салон авторської ляльки "Київська казка" та благодійний аукціон Благотворительный Бенефис – яркое и знаменательное событие в программе Салона авторской куклы «Киевская сказка», которое пройдет в рамках программы "Звездные куклы творят Добро".
Леся Українка."To be or not to be?.."(1896) Cтій, серце, стій! не бийся так шалено.
Вгамуйся, думко, не літай так буйно!
Не бий крильми в порожньому просторі.
Ти, музо, винозора, не сліпи
Мене вогнем твоїх очей безсмертних!
ЭКСКЛЮЗИВ. Гияс Дарвиш: Для сердца важна внутренняя гармония

Для знакомства почитателей HeArts.in.ua с возможностями профилактики и лечения сердечно-сосудистых заболеваний, а также с медучреждениями, которые специализируются на лечении различных болезней сердца, мы решили обратиться с просьбой об интервью к кардиохирургу кардиохирургического отделения коронарной недостаточности «Киевского городского центра Сердца» Дарвишу Гиясу Ибрагимовичу. Гияс Ибрагимович – один из ведущих специалистов киевской клиники высшего уровня кардиохирургии. Родился в Сирии, но уже более 20 лет живет и работает в Украине. И мы подумали, что сочетание огромного опыта проведения операций на сердце и восточного мировоззрения может стать интересным  для эксклюзивного интервью, которое подготовила для  HeArts.in.ua специальный коррреспондент  Наталья Карпенко.

К. Кастанеда

Есть ли у этого пути сердце? Если есть, то это хороший путь; если нет, то от него никакого толку. Оба пути ведут в никуда, но у одного есть сердце, а у другого — нет. Один путь делает путешествие по нему радостным: сколько ни странствовать, ты и твой путь нераздельны. Другой путь заставит тебя проклинать свою жизнь. Один путь дает тебе силы, другой — уничтожает тебя.

К. Кастанеда. Учение дона Хуана

Сосюра Володимир "Любіть Україну, як сонце, любіть,
як вітер, і трави, і води…
В годину щасливу і в радості мить,
любіть у годину негоди."
Том ДеМарко. Deadline. Роман об управлении проектами Есть тысячи и один способ потратить день зря и ни одного, чтобы вернуть этот день обратно.
Том ДеМарко. Deadline. Роман об управлении проектами Нельзя заставить людей делать что-то по-другому, если ты о них не заботишься, если ты ими не интересуешься. Чтобы они изменились, ты должен понимать (и ценить) их самих, что они делают и к чему стремятся.
Хемфри Хуберт Ключ к победе - верить всем сердцем в то, что сможешь победить.
ДеМарко Том. "Deadline.Роман об управлении проектами" Для руководства нужны сердце, нутро, душа и нюх. Так что руководить надо сердцем, чувствовать нутром, вкладывать в команду и проект душу, иметь нюх на всякую ерунду и бессмыслицу.
Рерих Николай Как важно сохранять огонь импульса! Без этого двигателя нельзя насыщать начинание лучшими возможностями. Силы, прилагаемые к начинанию, умножаются огнем импульса. Потому так необходимо устремление к умножению данных сил Первоисточника. Огонь и импульс поддерживают жизнь в каждом начинании.

Рерих Николай "Мыслить по правильному направлению - значит уже двигаться по пути к победе".
Коэльо Паоло Мне кажется, Григорий Сковорода, пожалуй, как никто другой в Европе, успешно следовал в жизни Знакам Судьбы и постиг внутреннюю гармонию в этом не слишком гармоничном мире.
Капранови Віталій та Дмитро, книговидавці

«Багатьом із нас відомий хрестоматійний вислів про те, що книга - джерело знань. Книжка є тренажером душі. Без неї душу паралізує. Людина відучується співчувати, радіти, плакати і перетворюється на духовного паралітика. Не всі напрями книговидання можуть бути бізнесово успішним. Ось тут важливе значення для його розвитку мають благодійники, від яких часто залежить - бути книжці чи ні. Пригадаємо, що найвідоміші українські книги, починаючи ще від Острозької Біблії, виходили саме завдяки підтримці меценатів. Тому відродження традицій меценатства в українському книговиданні - справа національного масштабу».


Олег Скрипка, музикант «Благодійність - почесна і нелегка справа, яка потребує мудрості та щирості. А головне - вона має бути результативною. З одного боку, благодійні діяння не варто афішувати, бо тоді їх уже не можна віднести до справжнього альтруїзму. Але з іншого - такі конкурси, як «Благодійник року», дають змогу зневіреному суспільству переконатися, що безкорисне добро все-таки існує, а людські чесноти досі цінуються та шануються. Зараз, як ніколи, людям потрібно бачити чуйність, щедрість та доброту»
Леонід Каденюк, космонавт „Феномен Землі як особливої планети у Всесвіті, її унікальність і витончена краса аж ніяк не сумісні з військовою діяльністю людини. І саме там, на земній орбіті, особливо гостро розумієш безглуздість людських дій, які можуть зруйнувати цю красу неймовірними витратами на створення розміщення й збереження ядерної, хімічної, бактеріологічної зброї та інших видів самознищення людини, безпричинного існування військових блоків як формувань одних груп держав проти інших. Усе це сприймається як злочин людини проти себе, проти життя на Землі…”
Королева-мать Єлизавета І у 101 рік протягом дня відвідувала на десяток подій Довголіття королеви Великобританії Єлізавета І є легендарним.
Торгівля дітьми, дитяча проституція та порнографія: якою є ситуація в Україні?
Геронтологічний центр в Києві

Геронтологічний інформаційно-консультативний центр (ГІКЦ) створено на базі Інституту геронтології АМН України за фінансової та технічної підтримки ФН ООН. Мета діяльності центру – надання літнім людям та всім зацікавленим особам та установам інформації та консультацій щодо медичних, соціальних, психологічних, юридичних, побутових, культурних та інших послуг, що надаються літнім людям державними та недержавними організаціями України, координація послуг літнім та створення мереж допомоги, а також навчання за різноманітними аспектами роботи з літніми людьми.

За більш детальною інформацією звертайтеся до Віри Володимирівни Чайковської, керівника проекту, за телефоном 044 431 0509 або електронною поштою vera@geront.kiev.ua. Веб-сайт ГІКЦ: www.gicc.org.ua.


Антон Макаренко, педагог Якщо людина любить, то вона жива.
Cтроение сердца
Анатомия сердца: просто о сложном
Как выглядит здоровое сердце?(Редкое фото) Современные методы исследования показывают, как выглядит здоровое сердце. Это, возможно, редкое фото, обычно показывают фото нездорового сердца и сосудов.
Где возникает импульс сокращения сердца? (Внутренняя структура сердца) Где возникает импульс для сокращений сердца?
Серце людини (комп'ютерна ілюстрація) Як рухається кров, насичена киснем?
В древнеегипетской книге врача целый раздел посвящен сердцу
Канадские ученые о контроле гипертонии
Нові тенденції в благодійності В мире наблюдаются изменения в сфере благотворительности: подходы, объемы, участники, темы.
Почему себя не любят в Украине и работают больными? Как показал опрос, проведенный компанией HeadHunter, 73% людей в Украине предпочитают работать больными. Результаты опроса опубликованы на сайте www.hh.ua. Респондентам, посетителям ресурса, предлагалось ответить на несколько вопросов. И цифры показывают не столько увлеченность работой, сколько отношение к себе.
Cпіви та музика допомогають після інсульту Ученые Гарвардской медицинской школы предложили тонально-мелодическую терапию (уникальную методику лечения музыкой тех, кто потерял способность говорить в результате перенесенного инсульта).
Вітаміни для серця Найкраще для серця та судин - здоровий спосіб життя. А які вітаміни підтримують роботу серця та судин?
Хун Цзычэн, китайский мыслитель Сердце, которое хочет нанести вред другим, не подлежит прощению, но сердце, заботящееся о других, совершенно необходимо.
Как приготовить китайские пельмени Китайские пельмени - традиционное праздничное блюдо в Китае, имеющие тысячелетнюю историю. В древности пельмени называли по-разному: плоская пища, водянистое пирожное, обертка, замешанная на воде... Кое-где на севере Китая и сейчас называют их плоской пищей. "Плоская пища похожа на молодой месяц" -- писал в своем стихотворении поэт династии Цин Пу Сунлин.
Китайский Новый год: праздничные блюда За ужином люди встречают Новый Год (по лунному календарю). А что кушать в первый день нового года? В разных местах Китая традиции неодинаковы.
ООН: домашнє насильство в Україні Приблизно половини населення України потерпали від насильства в сім’ї впродовж свого життя, причому 30% зазнавали насильства у дитячому віці. Жінки частіше стикаються з насильством в сім’ї у дорослому віці, а чоловіки – у дитячому, згідно з результатами нового соціологічного опитування щодо насильства в українських сім’ях.
Як розказати дитині про серце? Саме серце є диригентом організму людини. Тому так важливо ще змалечку пояснювати дітям, як працює серце, як про нього треба дбати в будь-якому віці
Сердце в 60 раз мощнее головного мозга
Сердце - дирижер всего организма, а не головной мозг Во время внутриутробного развития сердце формируется первым. Оно начинает биться ещё до появления физического мозга. Электромагнитное поле сердца в 60 раз мощнее, чем мозга. Сердце посылает головному мозгу больше информации, чем получает от него. В момент реакции на стрессор в организме происходит 1400 биохимических процессов. Вот почему в Институте Математики Сердца считают важным научиться управлять своими реакциями на происходящее вокруг. Когда мы занимаемся этим, то наше отношение с тем, что мы называем сердцем, становится практичным, эффективным, энергосберегающим, что идёт на пользу нам самим и окружающим.
Акція «Прання – допомога хворим дітям з пороком серця» У маленьких пацієнтів Дитячого кардіологічного та кардіохірургічного центру є нестандартна підтримка. Торговельні марки Ariel, Tide, Gala, Lenor та Fairy спільно із Міжнародним благодійним фондом «Дитяче серце» розпочинають нову благодійну акцію «Прання – допомога хворим дітям з пороком серця».
Арт-моб та "Екоторби з серцем" у Всесвітній день серця У Всесвітній день серця 27 вересня 2008 року на Майдані Незалежності поряд з монументом Незалежності України, за ініціативою нового порталу Hearts.in.ua,  відбувся танцювальний флешмобі майстерня "Екоторба з серцем".
Іван Котляревський. "Наталка Полтавка"(1819) Віють вітри, віють буйні, аж дерева гнуться;
о, як болить моє серце, а сльози не ллються.
Пантелеймон Куліш. "Заспів"(1862) Віщуванням новим серце моє б'ється, -
Через край із серця рідне слово ллється...
Коханий (пісня) Зорі, як очі, дивляться скрізь на нас,
Серце не хоче, щоб промайнув цей час,
Хай в цю хвилину піснею лине
Понад землею радість моя.
Мистецтво - м'яка сила «Побутує такий вислів: «Коли говорять гармати – музи мовчать», Але не варто забувати, що культура – це м’яка сила. Ми маємо бути сильними у своєму добрі». Наталя Заболотна, генеральний директор "Мистецького Арсеналу", на відкритті вмтсавки "Український ландшафт: по той бік відчаю" (серпень 2014)
Наталя Заболотна «Побутує такий вислів: «Коли говорять гармати – музи мовчать», Але не варто забувати, що культура – це м’яка сила. Ми маємо бути сильними у своєму добрі». Наталя Заболотна, генеральний директор "Мистецького Арсеналу", на відкритті вмтсавки "Український ландшафт: по той бік відчаю" (серпень 2014)
Сидір Воробкевич. "Рідна мова" (1869) Мово рідна, слово рідне,
Хто вас забуває,
Той у грудях не серденько,
Тільки камінь має.
Пантелеймон Куліш."Маруся Богуславка" (1899) Несказане, невимовне
Кобза промовляє
І святими почуттями
Серце надихає.
Данило Заточник( кін. ХІІ - поч. ХІІІ ст.) Не сій на межі жита ані мудрості на серці нерозумних.
Іван Вишенський ( між 1545-1550 - бл. 1620) Коли цноту і чистоту плотську збережуть, але не очистяться від жостокосердя і злостивості і не виявлять милості до ближнього, то світильники свої погасять без оливи милосердя.
Філософія серця Юркевича Основні засади «філософії серця» Юркевич виклав у праці «Серце і його значення в духовному житті людини за вченням слова Божого», де розгортається цілісна філософсько-антропологічна концепція про серце як визначальну основу фізичного та духовного життя людини. Юркевич пропонує досить оригінальний і не типовий для його епохи погляд на людину як на конкретну індивідуальність, котрий аж ніяк не вписувався ні в матеріалістичні, ні в ідеалістичні антропологічні теорії того часу.

Що таке "кордоцентризм"? У вузькому значенні український кордоцентризм є теорією тотожності людської і духовної реальності.
Етимологія слова "серце" Слово "серце" має широке тлумачення, в ньому закодована певна культурна традиція. 
Серце в цікавих цифрах Не передбачивши для серця пари, як для легенів, нирки, ока тощо, природа поставила його у виключне становище у нашому тілі.
Народна пісня. "Сонце низенько, вечір близенько..." Сонце низенько, вечір близенько -
Вийди до мене, моє серденько!
Ой вийди, вийди та не барися,
Моє серденько розвеселиться.
Іван Франко. "Лис Микита"(1890) Бо жіноче серце любить
Вічно того, хто нас губить,
Навіть вдячності не жде.
Богдан-Ігор Антонич. "Два серця"(1935) І відділившись від юрби,
загорнемося у хутро ночі.
хай два серця - два голуби
співзвучно й тужно затріпочуть.
Пантелеймон Куліш. "Шукання - викликання" (1893) Живу я розумом, а серце тихо спить.
Павло Тичина. "Сонячні кларнети" (1918) Як страшно!.. Людське серце
До краю обідніло!
Антуан де Сент-Экзюпери. Самого главного глазами не увидишь, зорко одно лишь сердце.
Николай Добронравов. Я не могу иначе. Я не боюсь обид и ссор,
В речку обида канет,
В небе любви такой простор,
Сердце моё - не камень.
Сердце в разных культурах
Cердце в разных культурах во все времена - центр существа, как физический, так и духовный, божественное присутствие в центре.


Стів Джобс (Apple, Виступ перед випускниками Stanford у 2005 р.) Ваш час обмежений, тому не гайте його на те, щоб жити чуже життя. Уникайте ловушку догми, яка говорить про життя, зважаючи на точки зору інших. Не дозволяйте галасу чужих поглядів заглушити ваш власний голос. І найголовніше -  майте сміливість йти за покликом свого серця і інтуіції. Вони певним чином вже знають, ким ви насправді хочете стати. Все решта - вторинне.
Толерантність - профілактика серцево-судинних захворювань

Український філософ Григорій Сковорода вважав, що „любов виникає з любові, коли хочу, щоб мене любили, я сам першим люблю”. Познайомтеся з цікавим висловлюваннями різних народів і відомих людей про толерантність та перевірте себе на толерантність.

Наум Наталья Серце матері - це безодня, в якій завжди знайдеться прощення.
Известный тележурналист Ларри Кинг c 1988 года занимается благотворительностью Более 20 лет благотворительность - неотъемлемая часть жизни Ларии Кинг и его супруги Шоніы
Завдяки Андрію Шевченку Стефано Фаріна навчав сільських вчителів
Здоровые зубы уменьшают риск разных заболеваний, включая сердечно-сосудистые Научитесь правильно чистить зубы вместе с детьми.
Из-за болей в груди при стенокардии появилась "Виагра" "Виагра" свои появляением обязана стенокардии.
Марійка Бурмака, співачка «Розвиток благодійництва є справою важливою та шляхетною. Сьогодні вже ніхто не має сумнівів в тому, що доброчинна діяльність формує і соціальний капітал, і духовність, і певні економічні важелі розвитку суспільства. Звичайно, важливо зробити так, щоб благодійність мала у суспільстві високий статус, тобто щоб бути благодійником стало престижно. Тоді благодійність в Україні має всі шанси стати невід'ємною складовою соціально відповідального бізнесу, як це традиційно є в усьому світі».
Рерих Николай В известные часы жизни критика становится ненужной и вредной. Единственно плодоносным остается положительное действие. Да живет живущее!


Рекорди "Пробігу під каштанами-2010"
Том ДеМарко. Deadline. Роман об управлении проектами Давайте знакомиться с людьми, а не с их резюме.
Том ДеМарко. Deadline. Роман об управлении проектами Мы ищем таких руководителей, которые настолько хорошо подходят для своей работы, что могут менять мир вокруг себя и добиваться гармонии между этим миром и тем, что они делают вместе со своей командой.
Том ДеМарко. Deadline. Роман об управлении проектами "Нам кажется, что самое страшное - не знать чего-то. На самом деле гораздо хуже быть уверенным, что знаешь, когда на самом деле это не так".
Cомерсет Моэм в "Подводя итоги" говорит нам о сердце, доброте и милосердии Доброта - единственная ценность, которая в нашем мире видимостей как будто имеет основания быть самоцелью. .
Сердце: факты и цифры Человеческое сердце — невероятно выносливый орган, о котором надо заботиться, который надо беречь и у себя, и у других.
Алина Севастюк. Світ, світло і серце Фотографувати -  відкрити світ і відкрити серце світлу.
1 - 86 з 86
Початок | Пред. | 1 | Наст. | Кінец По стр.