Статті

Цитати про серце та життя (41)


Тарас Шевченко. "Сон"(У всякого своя доля...")(1844) Раз добром нагріте серце
Вік не прохолоне!
Павло Тичина. "Десь на дні мого серця..."(1914) Десь на дні мого серця
Заплела дивну казку любов.
Леся Українка."To be or not to be?.."(1896) Cтій, серце, стій! не бийся так шалено.
Вгамуйся, думко, не літай так буйно!
Не бий крильми в порожньому просторі.
Ти, музо, винозора, не сліпи
Мене вогнем твоїх очей безсмертних!
К. Кастанеда

Есть ли у этого пути сердце? Если есть, то это хороший путь; если нет, то от него никакого толку. Оба пути ведут в никуда, но у одного есть сердце, а у другого — нет. Один путь делает путешествие по нему радостным: сколько ни странствовать, ты и твой путь нераздельны. Другой путь заставит тебя проклинать свою жизнь. Один путь дает тебе силы, другой — уничтожает тебя.

К. Кастанеда. Учение дона Хуана

Сосюра Володимир "Любіть Україну, як сонце, любіть,
як вітер, і трави, і води…
В годину щасливу і в радості мить,
любіть у годину негоди."
Том ДеМарко. Deadline. Роман об управлении проектами Есть тысячи и один способ потратить день зря и ни одного, чтобы вернуть этот день обратно.
Том ДеМарко. Deadline. Роман об управлении проектами Нельзя заставить людей делать что-то по-другому, если ты о них не заботишься, если ты ими не интересуешься. Чтобы они изменились, ты должен понимать (и ценить) их самих, что они делают и к чему стремятся.
Хемфри Хуберт Ключ к победе - верить всем сердцем в то, что сможешь победить.
ДеМарко Том. "Deadline.Роман об управлении проектами" Для руководства нужны сердце, нутро, душа и нюх. Так что руководить надо сердцем, чувствовать нутром, вкладывать в команду и проект душу, иметь нюх на всякую ерунду и бессмыслицу.
Рерих Николай Как важно сохранять огонь импульса! Без этого двигателя нельзя насыщать начинание лучшими возможностями. Силы, прилагаемые к начинанию, умножаются огнем импульса. Потому так необходимо устремление к умножению данных сил Первоисточника. Огонь и импульс поддерживают жизнь в каждом начинании.

Рерих Николай "Мыслить по правильному направлению - значит уже двигаться по пути к победе".
Коэльо Паоло Мне кажется, Григорий Сковорода, пожалуй, как никто другой в Европе, успешно следовал в жизни Знакам Судьбы и постиг внутреннюю гармонию в этом не слишком гармоничном мире.
Капранови Віталій та Дмитро, книговидавці

«Багатьом із нас відомий хрестоматійний вислів про те, що книга - джерело знань. Книжка є тренажером душі. Без неї душу паралізує. Людина відучується співчувати, радіти, плакати і перетворюється на духовного паралітика. Не всі напрями книговидання можуть бути бізнесово успішним. Ось тут важливе значення для його розвитку мають благодійники, від яких часто залежить - бути книжці чи ні. Пригадаємо, що найвідоміші українські книги, починаючи ще від Острозької Біблії, виходили саме завдяки підтримці меценатів. Тому відродження традицій меценатства в українському книговиданні - справа національного масштабу».


Олег Скрипка, музикант «Благодійність - почесна і нелегка справа, яка потребує мудрості та щирості. А головне - вона має бути результативною. З одного боку, благодійні діяння не варто афішувати, бо тоді їх уже не можна віднести до справжнього альтруїзму. Але з іншого - такі конкурси, як «Благодійник року», дають змогу зневіреному суспільству переконатися, що безкорисне добро все-таки існує, а людські чесноти досі цінуються та шануються. Зараз, як ніколи, людям потрібно бачити чуйність, щедрість та доброту»
Леонід Каденюк, космонавт „Феномен Землі як особливої планети у Всесвіті, її унікальність і витончена краса аж ніяк не сумісні з військовою діяльністю людини. І саме там, на земній орбіті, особливо гостро розумієш безглуздість людських дій, які можуть зруйнувати цю красу неймовірними витратами на створення розміщення й збереження ядерної, хімічної, бактеріологічної зброї та інших видів самознищення людини, безпричинного існування військових блоків як формувань одних груп держав проти інших. Усе це сприймається як злочин людини проти себе, проти життя на Землі…”
Антон Макаренко, педагог Якщо людина любить, то вона жива.
Хун Цзычэн, китайский мыслитель Сердце, которое хочет нанести вред другим, не подлежит прощению, но сердце, заботящееся о других, совершенно необходимо.
Іван Котляревський. "Наталка Полтавка"(1819) Віють вітри, віють буйні, аж дерева гнуться;
о, як болить моє серце, а сльози не ллються.
Пантелеймон Куліш. "Заспів"(1862) Віщуванням новим серце моє б'ється, -
Через край із серця рідне слово ллється...
Коханий (пісня) Зорі, як очі, дивляться скрізь на нас,
Серце не хоче, щоб промайнув цей час,
Хай в цю хвилину піснею лине
Понад землею радість моя.
Мистецтво - м'яка сила «Побутує такий вислів: «Коли говорять гармати – музи мовчать», Але не варто забувати, що культура – це м’яка сила. Ми маємо бути сильними у своєму добрі». Наталя Заболотна, генеральний директор "Мистецького Арсеналу", на відкритті вмтсавки "Український ландшафт: по той бік відчаю" (серпень 2014)
Наталя Заболотна «Побутує такий вислів: «Коли говорять гармати – музи мовчать», Але не варто забувати, що культура – це м’яка сила. Ми маємо бути сильними у своєму добрі». Наталя Заболотна, генеральний директор "Мистецького Арсеналу", на відкритті вмтсавки "Український ландшафт: по той бік відчаю" (серпень 2014)
Сидір Воробкевич. "Рідна мова" (1869) Мово рідна, слово рідне,
Хто вас забуває,
Той у грудях не серденько,
Тільки камінь має.
Пантелеймон Куліш."Маруся Богуславка" (1899) Несказане, невимовне
Кобза промовляє
І святими почуттями
Серце надихає.
Данило Заточник( кін. ХІІ - поч. ХІІІ ст.) Не сій на межі жита ані мудрості на серці нерозумних.
Іван Вишенський ( між 1545-1550 - бл. 1620) Коли цноту і чистоту плотську збережуть, але не очистяться від жостокосердя і злостивості і не виявлять милості до ближнього, то світильники свої погасять без оливи милосердя.
Народна пісня. "Сонце низенько, вечір близенько..." Сонце низенько, вечір близенько -
Вийди до мене, моє серденько!
Ой вийди, вийди та не барися,
Моє серденько розвеселиться.
Іван Франко. "Лис Микита"(1890) Бо жіноче серце любить
Вічно того, хто нас губить,
Навіть вдячності не жде.
Богдан-Ігор Антонич. "Два серця"(1935) І відділившись від юрби,
загорнемося у хутро ночі.
хай два серця - два голуби
співзвучно й тужно затріпочуть.
Пантелеймон Куліш. "Шукання - викликання" (1893) Живу я розумом, а серце тихо спить.
Павло Тичина. "Сонячні кларнети" (1918) Як страшно!.. Людське серце
До краю обідніло!
Антуан де Сент-Экзюпери. Самого главного глазами не увидишь, зорко одно лишь сердце.
Николай Добронравов. Я не могу иначе. Я не боюсь обид и ссор,
В речку обида канет,
В небе любви такой простор,
Сердце моё - не камень.
Стів Джобс (Apple, Виступ перед випускниками Stanford у 2005 р.) Ваш час обмежений, тому не гайте його на те, щоб жити чуже життя. Уникайте ловушку догми, яка говорить про життя, зважаючи на точки зору інших. Не дозволяйте галасу чужих поглядів заглушити ваш власний голос. І найголовніше -  майте сміливість йти за покликом свого серця і інтуіції. Вони певним чином вже знають, ким ви насправді хочете стати. Все решта - вторинне.
Наум Наталья Серце матері - це безодня, в якій завжди знайдеться прощення.
Марійка Бурмака, співачка «Розвиток благодійництва є справою важливою та шляхетною. Сьогодні вже ніхто не має сумнівів в тому, що доброчинна діяльність формує і соціальний капітал, і духовність, і певні економічні важелі розвитку суспільства. Звичайно, важливо зробити так, щоб благодійність мала у суспільстві високий статус, тобто щоб бути благодійником стало престижно. Тоді благодійність в Україні має всі шанси стати невід'ємною складовою соціально відповідального бізнесу, як це традиційно є в усьому світі».
Рерих Николай В известные часы жизни критика становится ненужной и вредной. Единственно плодоносным остается положительное действие. Да живет живущее!


Том ДеМарко. Deadline. Роман об управлении проектами Давайте знакомиться с людьми, а не с их резюме.
Том ДеМарко. Deadline. Роман об управлении проектами Мы ищем таких руководителей, которые настолько хорошо подходят для своей работы, что могут менять мир вокруг себя и добиваться гармонии между этим миром и тем, что они делают вместе со своей командой.
Том ДеМарко. Deadline. Роман об управлении проектами "Нам кажется, что самое страшное - не знать чего-то. На самом деле гораздо хуже быть уверенным, что знаешь, когда на самом деле это не так".
Алина Севастюк. Світ, світло і серце Фотографувати -  відкрити світ і відкрити серце світлу.
1 - 41 з 41
Початок | Пред. | 1 | Наст. | Кінец По стр.