Статті

Освіта про довкілля (9)

Про портал, контакти (14)

Екобудинки, енергоефективність, "Зелений офіс" (7)


Екопоради (Eco-tips)
Что сделать на случай наводнения и других катастроф? Надо надеяться на лучше, но спаковать тревожный "рюкзак".
Проект "Зелений пакет" ОБСЄ в Україні розвиватиме екологічне мислення В Україні з'являються «зелені стандарти» в освіті завдяки створенню інноваційного навчального комплексу «Зелений пакет».
Чому ми створили програму "Відкриті серця!" та портал www.hearts.in.ua? Нам відомі факти та актуальність теми серцево-судинного здоров'я. Ми знаємо, що можна зробити. У нас є успішний досвід інофрмаційно-просвітницьких програм загальнонаціонального масштабу. А Інтернет - енергоефективний канал для просвітництва та обміну.
Нам відомі факти та актуальність теми серцево-судинного здоров'я. Ми знаємо, що можна зробити. У нас є успішний досвід інформаційно-просвітницьких програм загальнонаціонального масштабу. Коли ми піклуємося про себе, ми піклуємся про довкілля, і навпаки, тому серце в нашому логотипі зелене. Як сказала Енді МакДауелл, "з усіма грошима світу, Вам не буде чого робити, якщо не буде, де жити - планети Земля".  Ми хочемо дати через Інтернет як енергоефективний канал інформацію для активного та щасливого довголіття.

Cпочатку у людини формується саме серце. Серце починається битися до того, як з'являється головний мозок.
З біологічної точки зору, серце – надзвичайний орган. Воно може самостійно пульсувати без зв’язку із мозком та робить 10 тисяч ударів на добу, тобто 40 млн ударів на рік.
Серце надсилає до головного мозку більше інформації, ніж отримує від нього.
За силою електромагнітного поля серце потужніше за головний мозок у 60 разів, на думку вчених Інститута Математики Серця (HeartMath Institute) .
В момент реакції на подразник (стресор) в організмі відбувається 1400 біохімічних процесів.
Фільм “Як працює серце" яскраво показує роботу серця.
Важливо усвідомлювати наслідки своєї емоційної (негативної) реакції та розплату, наприклад, у вигляді серцевого нападу.
В сучасному суспільстві необхідним для життя та успіху елементом культури є, на нашу думку, не лише освіта, знання етики, етикету, протоколу, а й здатність якомога менше відчувти негативні емоції, миттєво трансормувати їх у щось позитивне.

За оцінками ВОЗ, щороку році понад ніж 17,2 млн осіб померло від інфаркту чи інсульту. Серцево-судинні захворювання – найпоширеніша причина смертності і в Україні, і в світі, проте в українському суспільстві обізнаність щодо факторів ризику від них дуже низька, а смертність – дуже висока.
Щороку в Україні 6 з 10 смертей спричинені саме серцево-судинними захворюваннями.
Щороку в Україні від серцево-судинних захворювань помирає 160 тисяч осіб. Це більше ніж від сукупної кількості випадків смерті від всіх видів раку, туберкульозу, СНІДу.

Саме серцево-судинні захворювання – найпоширеніша причина смертності.Це проблема світова, важливо привернути увагу населення України до актуальності проблеми та висвітлювати цю тему у ЗМІ, оскільки в Україні:
– значно нижчий рівень обізнаності про фактори ризику і знання про те, що робити у випадку серцевих нападів,
– вищий рівень інвалідизації та смертності.

Смертність через серцево-судинні захворювання у працездатному віці 35-55 років у чоловіків в 3,6 разів вища.

Важливу роль в поліпшення ситуації відіграє профілактика.

Населення України:
•не перевіряє артеріальний тиск та навіть не знає показники свого артеріального тиску,
•не вживає вчасних заходів для нормалізації артеріального тиску і профілактики серцево-судинних захворювань в себе та членів родини, на робочих місцях, в трудових колективах.

Якщо звернутися до серцевини проблеми, то варто, на нашу думку розглядати природу стресу, як це повязано з психо-емоційним життям, як це впливає на анатомію та фізіологію. Тому що, якщо говорити лише про ліки та операції, то хвороба завжди буде “ініціатором”.

Контакти: Аліна Севастюк (+38067) 462 82 82, alina%sevastyuk#ukr%net (% означає крапку, #  означає @). Дякуємо за зацікавленість, увагу!

Номинация "Зеленое сердце" портала HeArts.in.ua Присылайте информацию о людях, которые поддерживают экологические инициативы.  В 2010 году портал HeArts.in.ua планирует представить обзор "Зеленое сердце Украины".  Леонардо ди Каприо, Роберт Редфорд и другие звезды заметны на "зеленом ковре" Голливуда. А кто из украинских знаменитостей и обычных людей занимается экологическими проектами?
1 - 5 з 9
Початок | Пред. | 1 2 | Наст. | Кінец Всі